Contact
Brand anthem
Home / Sonic branding / Brand anthem

WAt IS EEN Brand anthem?

DE SOUNDTRACK VAN JE MERK

Een brand anthem is de ultieme verklanking van je merk, de basis van jouw muzikale merkidentiteit. De essentie van je merkkarakter, gevat in een compositie die uit kan groeien tot waardevolle brand asset. 

Waarom heb je brand anthem nodig?

Een brand anthem, ook wel brandscore genoemd, is een krachtige expressie van je merkwaarden, missie en merkpersoonlijkheid. Een compositie van doorgaans twee minuten die als palet dient voor het ontwikkelen van audio-assets zoals een sound logo, audio UX of muziek voor campagnes. 

Dat is meteen de reden waarom je een brand anthem nodig hebt. Want het ontwikkelen van een muzikale huisstijl vereist een blauwdruk. Een basiscompositie die de weerslag vormt van je muzikale strategie en informeert over instrumentgebruik, ritmiek en melodie.

Deze compositie wordt vaak geleverd in diverse varianten, aangepast aan de dynamiek van je communicatie. Want een wervingscampagne heeft een ander karakter dan het webinar waarin je je kwartaalcijfers presenteert. En voor je projectvideo’s gelden weer andere eisen dan voor je interne evenementen.

Tot slot is een passend brand anthem in staat om een gevoel van trots en herkenning te creëren voor medewerkers. Zo kan het niet alleen functioneren als brand asset, maar ook uitgroeien tot lijflied van je merk. 

Brand anthem Campina

Het brand anthem van Campina

Campina is altijd ergens te horen of te zien. Audio speelt daarom een grote rol voor het merk, dat met hun merk het gevoel van een ‘sterke start’ wil uitdragen. Dat resulteerde in een nuchtere en opgewekte brandscore, gedragen door een stuwende ritmesectie en uitgevoerd met vertrouwd klinkende instrumenten. Precies wat je nodig hebt voor een sterke start van de dag.

Campina brand anthem

0:00
/

NEEM DE EERSTE STAP NAAR EEN BETER KLINKEND MERK

Download onze whitepaper en leer hoe je muziek kunt laten werken voor je merk