Contact
Home / Cases / Stibbe

Stibbe

De advocaten en notarissen van Stibbe staan bekend om hun aandacht voor complexe, high-end zaken. Een reputatie die TAMBR mocht versterken met een eigen geluid. Hoe dat klinkt? Verfijnd, intelligent en met een speelse knipoog. Met oog voor detail.

“We hebben gedurende het traject niet alleen geluisterd, maar ook heel veel gepraat over muziek en wat we via muziek tot uiting willen brengen. Daardoor ontstonden op een gegeven moment echt een gedeeld muzikaal vocabulaire.”

Astrid van der Poel, Corporate Communications Advisor Stibbe

Waarom heeft Stibbe als zakelijke dienstverlener een audio-identiteit laten ontwikkelen?

Stibbe is een vooruitstrevend advocatenkantoor en we zagen audio als een logisch verlengstuk van onze visuele identiteit. Een kenmerkende audio-identiteit draagt bij aan het versterken van onze merkpositionering. Bovendien is betrouwbaarheid een belangrijke waarde voor ons en dan helpt het als je een consistent geluid kan laten horen.

Welke waarden wilden jullie laten terugkomen in de muzikale identiteit?

Hoogwaardig juridisch advies zit in kleine details. Dat gevoel van verfijning was voor ons heel belangrijk. Ook het menselijke aspect is essentieel voor goede juridische dienstverlening en wij wilden dan ook graag onze ‘persoonlijkheid’ laten doorklinken. Daarnaast lopen we voorop in kennis en durven we nieuwe wegen in te slaan om complexe juridische zaken aan te pakken; het resultaat mocht dus wat innovatieve elementen hebben. En tegelijkertijd houden we van een speelse knipoog.

Stibbe brand anthem

0:00
/

En hoe klinkt Stibbe dan?’

Stibbe klinkt modern, jazzy en geraffineerd, met lichte klanken en luchtige melodieën. De twee hoofdinstrumenten, piano en viool, gaan een speelse dialoog met elkaar aan. De ongebruikelijke maatsoort houdt de luisteraar bij de les en zorgt voor een muzikale knipoog. De elektronische effecten geven tenslotte een moderne twist.

Hoe kijken jullie terug op het traject en samenwerking met TAMBR?

Als specialist op dit vakgebied heeft TAMBR ons echt bij de hand genomen. Van het ontwikkelen van een passende strategie, het kiezen van een kenmerkende klankkleur tot de samenwerking met een passende componist en getalenteerde musici. We hebben gedurende het traject niet alleen geluisterd, maar ook heel veel gepraat over muziek en wat we via muziek tot uiting willen brengen. Daardoor ontstonden op een gegeven moment echt een gedeeld muzikaal vocabulaire en een scherpe richting waar we naartoe wilden. Heel erg mooi om mee te maken.

Stibbe sound logo

0:00
/

Wat verwacht je dat jullie muzikale identiteit het merk Stibbe gaat brengen?

Naast een mooi en herkenbaar klinkend merk, heel veel gebruiksgemak en plezier! Inmiddels is ons hele kantoor goed op de hoogte van onze muzikale identiteit, daar heeft TAMBR met verschillende sessies aan bijgedragen. Ons marketingteam heeft de beschikking over handige muzikale richtlijnen en toegang tot een veelzijdige audio-bibliotheek. Stockmuziek is bij ons echt verleden tijd!


Meerdervoort

Meerdervoort helpt haar klanten met het opbouwen van financiële vrijheid. Op een veilige manier, waarbij risicobeperking belangrijker is dan maximaal rendement. Dat resulteerde in een klassieke, betrouwbare klank met een subtiele dynamiek.

Leer & luister

's Heerenloo

Sinds 1891 helpt 's Heeren Loo mensen met een verstandelijke beperking hun leven in te vullen zoals zij dat zelf willen: zo goed en zelfstandig mogelijk. TAMBR vertaalde die missie in een zorgzaam muzikaal verhaal, een ‘stap vooruit’ in muziek.

Leer & luister

Crystal Clear

Crystal Clear geeft je dat broodnodige rustmoment op een drukke dag. Zodat je weer met een frisse blik vol energie vooruit kan. Die sensatie vertaalde TAMBR naar een kristalheldere tune vol ritmische dynamiek, geaccentueerd door muzikale rustpunten.

Leer & luister