Contact
Home / Cases / Parkos

Parkos

Parkos is een nuchtere scale-up, opgericht door twee reisbloggers die een kans zagen om vraag en aanbod van parkeerplaatsen rond luchthavens bij elkaar te brengen. Het platform ontzorgt vakantiegangers en hecht veel waarde aan een optimale gebruikerservaring. Enter TAMBR.

“Door de verschillende strategische en muzikale sessies met TAMBR zijn we nóg beter tot de kern van ons merk gekomen.”

Annette Schellekens, Brand manager Parkos

Wat is het belang van een audio-identiteit voor Parkos?

Parkos is de laatste jaren flink gegroeid én geprofessionaliseerd. We zijn van een online aanbieder uitgegroeid tot een écht merk, inclusief grote mediacampagnes op radio en tv. En daarbij hoorde ook het ontwikkelen van een eigen, herkenbare sound.

Parkos brand anthem

0:00
/

Welke kernwaarden bevat jullie muzikale identiteit?

Parkos is een vergelijking- en boekingsplatform voor parkeerplaatsen bij vliegvelden. Wij streven ernaar dat consumenten makkelijk online een plek kunnen reserveren en vervolgens zorgeloos parkeren bij het vliegveld. Dat gevoel van zorgeloosheid, zo vlak voor je vakantie, moest terug te horen zijn in onze audio identiteit. Die ligt dan ook gemakkelijk in het oor, met een relaxed ritme en warme klanken.

Hoe kijk je terug op het creatieve proces?

Erg positief. Door de verschillende strategische en muzikale sessies met TAMBR zijn we nóg beter tot de kern van ons merk gekomen. Dat hielp enorm bij het vertalen van onze waarden in muziek en we zijn dan ook erg blij met het resultaat. 

Parkos sound logo

0:00
/

Hoe is het geluid geborgd in de organisatie?

We hebben alle merkbouwers binnen ons team betrokken bij het creatieve proces. Daardoor was er al snel draagvlak en “ownership” rondom ons nieuwe merkgeluid. Wat ook hielp was de brede lancering die we in samenwerking met TAMBR hebben georganiseerd, waardoor een groot deel van de organisatie werd meegenomen in proces en het eindresultaat. 


Meerdervoort

Meerdervoort helpt haar klanten met het opbouwen van financiële vrijheid. Op een veilige manier, waarbij risicobeperking belangrijker is dan maximaal rendement. Dat resulteerde in een klassieke, betrouwbare klank met een subtiele dynamiek.

Leer & luister

's Heerenloo

Sinds 1891 helpt 's Heeren Loo mensen met een verstandelijke beperking hun leven in te vullen zoals zij dat zelf willen: zo goed en zelfstandig mogelijk. TAMBR vertaalde die missie in een zorgzaam muzikaal verhaal, een ‘stap vooruit’ in muziek.

Leer & luister

Crystal Clear

Crystal Clear geeft je dat broodnodige rustmoment op een drukke dag. Zodat je weer met een frisse blik vol energie vooruit kan. Die sensatie vertaalde TAMBR naar een kristalheldere tune vol ritmische dynamiek, geaccentueerd door muzikale rustpunten.

Leer & luister