Contact
Home / Cases / Nationaal Media onderzoek

Nationaal Media onderzoek

Het Nationaal Media Onderzoek brengt het mediagedrag van Nederland in kaart voor televisie kijken, radio luisteren, internetgebruik en het lezen van dagbladen en tijdschriften. Innovatief en ambitieus van opzet, beschikt het NMO nu ook over een passende muzikale handtekening.

“We hebben heel erg efficiënt samengewerkt met TAMBR, zowel in creatief als strategisch opzicht. Door hun data-gedreven aanpak wisten we al vrij snel welke kant we op moesten.”

Liedewij Hentelaar, Directeur Audify

Het NMO is geen grote retailer of multinational. Waarom hebben jullie dan toch besloten om een muzikale huisstijl te ontwikkelen?

Het Nationaal Media Onderzoek (NMO) wordt het grootste en belangrijkste (multi)media-bereiksonderzoek van Nederland. Dit mediabereiksonderzoek ontstaat uit de fusie van meerdere bereiksonderzoeken waar het luisteronderzoek (NLO) er één van is. Het audiolandschap speelt dus een belangrijke rol. Een passende muzikale identiteit kon daarom niet ontbreken.

NMO soundlogo

0:00
/

Wat zijn de kanalen waar we jullie muzikale handtekening gaan terughoren?

Je gaat onze sound horen bij alle communicatie rondom het onderzoek. Dus denk aan offline en online presentaties, in podcasts of op social-media. Ons geluid is super-flexibel en tegelijkertijd heel herkenbaar dus de mogelijkheden zijn eindeloos!

Hoe kijk je terug op het proces met TAMBR?

We hebben heel erg efficiënt samengewerkt met TAMBR, zowel in creatief als strategisch opzicht. Door hun data-gedreven aanpak gebaseerd op de merkwaarden van NMO wisten we al vrij snel welke kant we op moesten. Tegelijkertijd was er gedurende het proces nog veel ruimte om te schaven op zoek naar het beste geluid. Een heel leuk en soepel proces, waarin we ook ons eigen merk beter hebben leren kennen. 

Kun je het geluid van het NMO omschrijven? 

Het NMO doet toonaangevend en complex onderzoek met als uitkomst data en inzichten als basis waarmee de reclamemarkt werkt. En ons onderzoek gaat uiteindelijk over menselijk gedrag. Wat beweegt ons? Waar gaat onze aandacht naar uit? Dat hoor je terug in de verschillende melodieuze lijnen die symbool staan voor de diversiteit aan stemmen in ons onderzoek. Gaandeweg de compositie werkt dit subtiele lijnenspel toe naar een harmonieus en aangenaam geheel. Een treffende verklanking van het NMO, dat een helder overzicht schept van het Nederlandse medialandschap.

NMO brand anthem

0:00
/

Wanneer loont het voor je om als merk een audio-identiteit te ontwikkelen? 

Dat loont altijd. Als je een beeldlogo hebt en een huisstijl, hoort daar ook bij hoe je klinkt. Geluid is je snelste zintuig. Audiocommunicatie is echt aan een opmars bezig. Naast relatief nieuwe vormen zoals TikTok en podcasts voor doelgerichte communicatie is er radio als bereiksmedium met een sterke menselijke connectie. De mogelijkheden om met audio je merk te versterken zijn talrijk, dus loont het al snel om te investeren in auditieve herkenbaarheid.  


CMOtalk

In CMOtalk ondervraagt Klaas Weima de top van de internationale marketingwereld over hun inspiratie en drijfveren. TAMBR ontwikkelde het leader-pakket, geïnspireerd op de grote TV-shows van weleer. Spanning en allure, gevat in 30 seconden.

Leer & luister

Stëlz

Stëlz is gemaakt van bruisend water, alcohol en een vleugje fruit. Een helder en verfrissend drankje, zonder onnodige calorieën. Met wortels in festivals en muziek, was het creëren van een brand anthem een ​​natuurlijke stap voor het allereerste Nederlandse hard-seltzer merk.

Leer & luister

Hallmark

Hallmark begrijpt als geen ander hoe belangrijk waardevolle relaties zijn. Met haar wenskaarten inspireert het merk ons om weer echt contact te maken met de mensen om ons heen. Elke dag opnieuw. En sinds kort ook met muziek. Luister je mee?

Leer & luister