Contact
Home / Cases / bpfBOUW

bpfBOUW

bpfBouw is het pensioenfonds voor de bouw. Een betrokken organisatie die nauw verbonden is met de sector. In navolging van hun nieuwe visuele huisstijl, ontwierp TAMBR een passende muzikale identiteit. Een betrouwbaar en stoer geluid met een verzorgend karakter.

“Het was een uitermate prettig proces! Van het zoeken naar de juiste merkpersoonlijkheid tot het verkennen van muzikale invalshoeken.”

Jenny Hudepohl, APG

Wat was de aanleiding om als pensioenfonds een muzikale identiteit te ontwikkelen?

bpfBOUW heeft een nieuwe visie, missie en strategie ontwikkeld. Daarvoor is een merkkompas opgesteld en bij die nieuwe positionering hoort ook een nieuwe visuele, verbale en auditieve identiteit. Die laatste was er nog niet, maar aangezien we steeds meer met video en podcasts doen, was het een logische keuze om ook het muzikale aspect van ons merk mee te nemen.

bpfBOUW soundlogo

0:00
/

Hoe kijk je terug op het creatieproces?

Het was een uitermate prettig proces! Van het zoeken naar de juiste merkpersoonlijkheid tot het verkennen van muzikale invalshoeken. En toen we eenmaal een keuze gemaakt hadden, bleek ook het compositieproces een feestje.

Hoe maken jullie in de praktijk gebruik van jullie eigen geluid?

Al onze videos worden inmiddels voorzien van ons eigen muzikale huisstijl. Voor alle mogelijke formats en situaties is er passende audio gecomponeerd, dus we kunnen volop aan de slag. Heel erg makkelijk!

bpfBOUW brand anthem

0:00
/

Meerdervoort

Meerdervoort helpt haar klanten met het opbouwen van financiële vrijheid. Op een veilige manier, waarbij risicobeperking belangrijker is dan maximaal rendement. Dat resulteerde in een klassieke, betrouwbare klank met een subtiele dynamiek.

Leer & luister

's Heerenloo

Sinds 1891 helpt 's Heeren Loo mensen met een verstandelijke beperking hun leven in te vullen zoals zij dat zelf willen: zo goed en zelfstandig mogelijk. TAMBR vertaalde die missie in een zorgzaam muzikaal verhaal, een ‘stap vooruit’ in muziek.

Leer & luister

Crystal Clear

Crystal Clear geeft je dat broodnodige rustmoment op een drukke dag. Zodat je weer met een frisse blik vol energie vooruit kan. Die sensatie vertaalde TAMBR naar een kristalheldere tune vol ritmische dynamiek, geaccentueerd door muzikale rustpunten.

Leer & luister